Avocatul firmei

Balanta-Justitiei

 

SOCIETATI COMERCIALE

 


Cabinetul nostru de avocat desfasoara  activitati de asistenta si consultanta juridica pentru societati comerciale. Pentru acesti clienti incercam sa promovam colaborarile cu regim permanent.

In general,  acordam consultanta juridica tuturor societatilor comerciale raportat la prevederile Legii 31 din 1990 privind societatile comerciale. Asistam la infiintarea societatilor comerciale si ulterior, asistam la activitatea curenta a societatilor prin asigurarea consultantei privind cadrul legislativ aplicabil in domeniul de activitate specific pentru fiecare societate.

In special, clientilor cu care colaboram pe baza contractelor de asistenta juridica permanenta, le asiguram suport si documentare legislativa pentru fiecare obiect de activitate desfasurata. In acest caz, clentii nostri benficiaza de opinii juridice si documentare pentru fiecare aspect al activitatii lor raportat la legislatia in vigoare. Le indicam care sunt avizele necesare, institutiile competente pentru suport sau avizare.

In functie de specificul si necesitatile fiecarei societati comerciale, se va negocia in mod distinct spectrul de activitati care intra in sarcina cabinetului nostru.

Incercam sa promovam ideea de stabilitate, de parteneriat permanent si de incredere. Doar beneficiind de un astfel de tratament clientii nostri ne sunt loiali si ne recomanda cu incredere.

Indicam spectrul de activitati de asitenta juridica acordat societatilor comerciale, cu titlu exemplificativ :
- Intocmirea si redactarea actelor constitutive pentru societatile comerciale
- Intocmirea actelor modificatoare ale actelor constitutive
- Acordarea consultantei juridice in vederea obtinerii avizelor specifice de functionare
- Acordarea consultantei cu privire la probleme de actionariat si sau in cazul neintelegerilor ivite intre asociati
- Participarea la Adunarile Generale ale Asociatilor sau Actionarilor pentru asigurarea suportului juridic necesar in luarea deciziilor
- Consultarea clientilor privind legislatia aplicabila in domeniul concurentei comerciale loiale si problemele care pot sa apara in acest domeniu.
- Reprezentarea societatilor comerciale in fata Oficiilor Registrului Comertului pentru inregistrarea mentiunilor modificatoare  sau constitutive si pentru obtinerea tuturor formelor de publiciatate a acestor acte.

ADMINISTRAREA AFACERILOR


Chiar daca titulatura de “Administrare a afecerilor” pe care incercam sa o promovam este generala, noi ne propunem sa asiguram tot sprijinul nostru pentru dezvoltarea afecerilor clientilor nostri. Noi oferim consultanta juridica, catalogata ca a fi permanenta, clientilor societati comerciale, reprezentatilor persoanelor juridice afiliate si clientilor  corporativi. De asemenea, acordam consiliere managerilor acestor persoane juridice cu privire la intregul spectru legal aplicabil in domeniul afacerilor pe care acesteea le desfasoara.

Avand in vedere importanta esentiala a raportarii activitatii economice la legislatia in vigoare, asiguram consultanta privind aspecte legale privind managementul deciziilor in operatiuni curente sau sub aspectul deciziilor de perspectiva.

Participam la adunarile generale ordinare sau extraordinare ale asociatilor sau actionarilor cu care colaboram.

Prezentam solutii privind evaluarea si minimizarea riscurilor legale contractuale. Consiliem clientii nostri privind problemele financiare si fiscale in activitatea curenta a acestora.

De asemenea, le asiguram consultanta si asistenta juridica in domeniul dreptului muncii.

Activitatile prezentate sunt doar cateva exemple din aspectele de management si administrare supuse atentiei noastre.

 

RECUPERAREA CREANTELOR

 

Tinand cont de situatia economica actuala si de instabilitatea raporturilor contractuale in domeniul comercial, “justificat de unele pareri ca fiind consecinta fireasca a asa-zisei “crize”,  cabinetul nostru a adoptat o noua tactica de abordarea a  acestor raporturi juridice instabile. Astfel, in situatia in care clientii nostri se confrunta cu astfel de probleme, in acest caz ne referim la clienti creditori, noi le asiguram operativitatea actiunilor de recuperare a creantelor pe care le au fata de debitorii lor.

Noi asiguram asistarea si reprezentarea acestor clienti, in mod operativ, prin participarea la negocieri, prin promovarea concilierilor directe cu debitorii. Asiguram redactarea notificarilor si somatiilor pentru recuperarea creantelor.

Asistam si reprezentam clientii creditori in cadrul actiunilor promovate in fata instantelor de judecata. Asistam la obtinerea somatiilor de plata, la formularea si sustinerea cererilor de executare silita.

Reprezentam clientii nostri, societati comercile, in faza de executarea silita. Asistam la formularea contestatilor la executare sau in cadrul altor forme de acte procedurale si de executare silita a creantelor.